nieuws

Steun voor strenger straffen bij geweld tegen hulpdiensten

Geen categorie

De Nederlandse bevolking steunt het kabinet als het gaat om strengere straffen bij geweld tegen hulpdiensten. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) in een Kamerbrief. Hij baseert zijn conclusie op onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving en de Radboud Universiteit Nijmegen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders. […]

De Nederlandse bevolking steunt het kabinet als het gaat om strengere straffen bij geweld tegen hulpdiensten. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) in een Kamerbrief.

Hij baseert zijn conclusie op onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving en de Radboud Universiteit Nijmegen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders.

Vrijwel iedereen vindt dat geweld tegen ambulancepersoneel of politie strenger mag worden bestraft. Hoeveel strenger dat volgens de ondervraagden mag zijn wordt in de Kamerbrief niet duidelijk, maar volgens Teeven blijkt hieruit draagvlak voor de maatregel dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners standaard twee keer zo hoog uitvalt.

 

Reageer op dit artikel