nieuws

Tablet voor 25 euro?

Geen categorie

De Indiase overheid is er in oktober in geslaagd om een tablet met de superlage verkoopprijs van ongeveer 25 euro op de markt te brengen. De Indiase minister Kapil Sibal van informatietechnologie verwacht met deze hardware miljoenen Indiase studenten op te kunnen leiden. De productie van 's werelds goedkoopste tablet kost eigenlijk 35 euro. Door […]

De Indiase overheid is er in oktober in geslaagd om een tablet met de superlage verkoopprijs van ongeveer 25 euro op de markt te brengen. De Indiase minister Kapil Sibal van informatietechnologie verwacht met deze hardware miljoenen Indiase studenten op te kunnen leiden.

De productie van 's werelds goedkoopste tablet kost eigenlijk 35 euro. Door het apparaat met 10 euro subsidie op de markt te brengen hoopt de Indiase overheid dat meer mensen toegang krijgen tot het Indiase onderwijssysteem.

Het gaat om de Aakash-tablet. Alle Indiase studenten kunnen de tabletcomputer voor 25 euro kopen. Voor anderen komt de verkoopprijs rond de 45 euro te liggen.

Ook wil India het internetgebruik in zijn algemeenheid stimuleren. Op termijn moeten alle 1,2 miljard inwoners in het land toegang krijgen tot internet. Hoewel internet in India enorm in opkomst is, heeft op dit moment alleen een elite in de grote steden toegang tot internet.

India heeft al een landelijk dekkend netwerk voor het onderwijs opgetuigd waar 25 duizend onderwijsinstellingen en 440 universiteiten op aangesloten zijn.

bron: http://www.it-executive.nl

Reageer op dit artikel