nieuws

Trimbos-instituut verliest 20 procent van inkomsten

Geen categorie

Het Trimbos-instituut verliest door de kabinetsbezuinigingen een vijfde deel van haar inkomsten en moet saneren. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Dat meldt Zorgvisie. Het kabinet vindt dat preventie van zorg en verbetering van leefstijl geen zaken van de overheid zijn. Minister Edith Schippers van VWS zet daarom een punt achter veel subsidies voor wetenschappelijk onderzoek […]

Het Trimbos-instituut verliest door de kabinetsbezuinigingen een vijfde deel van haar inkomsten en moet saneren. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Dat meldt Zorgvisie.

Het kabinet vindt dat preventie van zorg en verbetering van leefstijl geen zaken van de overheid zijn. Minister Edith Schippers van VWS zet daarom een punt achter veel subsidies voor wetenschappelijk onderzoek naar preventie- en leefstijlprogramma's van ZonMW, een belangrijke opdrachtgever voor het Trimbos. Ook stopt het ministerie met enkele directe opdrachten aan het Trimbos-instituut.

3 miljoen minder inkomsten
Met het wegvallen van deze inkomsten verliest het Trimbos-instituut drie miljoen euro op een netto-omzet van vijftien miljoen euro. Om de inkomstenderving op de korte termijn op te vangen, gaat de organisatie bezuinigen op overhead, materiële kosten en wetenschappelijk personeel, aldus Trimbos-directeur Jan Walburg. Ook worden tijdelijke contracten van circa twintig medewerkers niet verlengd. Bij het Trimbos-instituut werken 250 mensen. Het gaat om 160 fte's.

Meer informatie: Zorgvisie.

Reageer op dit artikel