nieuws

190 uur werken, mag dat?

Geen categorie

Radio-DJ Giel Beelen zit middenin een recordpoging om aaneengesloten minimaal 190 uur radio te maken. Is hij dan niet eenvoudigweg 190 uur aaneengesloten aan het werk?

Beelens recordpoging  mag je met recht een wereldprestatie noemen, want slapen doet hij niet veel… Maar je zou ook kunnen zeggen dat Giel Beelen 8 dagen lang min of meer onafgebroken aan het werk is voor zijn werkgever 3fm. Wat zegt de Arbeidstijdenwet hierover?

De Arbeidstijdenwet stelt als maximale grens dat je 12 uur per dag en 60 uur per week mag werken. Maar per 4 weken mag je niet meer dan 220 uur gewerkt hebben, dat is een gemiddelde van 55 uur. Per 16 weken daalt het gemiddeld naar 48 uur per week. Dat betekent dat je in elke periode van 16 weken maximaal 760 uur mag werken. (Bron: FNV)

Niet iedereen valt echter onder de Arbeidstijdenwet. Onder de definitie van de werknemer zoals omschreven in de Arbeidstijdenwet vallen “diegenen die via een arbeidsovereenkomst of een publiekrechtelijke aanstelling arbeid verrichten”.

PW DE GIDS VAKBASE: meer over werktijden

Reageer op dit artikel