nieuws

‘Boetes omhoog voor bonusbankiers’

Geen categorie

‘Boetes omhoog voor bonusbankiers’

De PvdA wil de boetes op te hoge bankiersbonussen omhoog gooien en de salarissen aan banden leggen.

‘Veel te soft’, vindt de PvdA de boetes voor te hoge bankiersbonussen. De boetes moeten flink omhoog, meent de partij.

Bonussen mogen van minister Dijsselbloem per januari nog slechts 20 procent van het vaste salaris bedragen, maar volgens financieel woordvoerder van de PvdA Henk Nijboer lachen bankiers daar om, zo meldt het AD. Daarover ontstond deze zomer grote ophef onder bankiers, omdat de bonusmaatregel niet geldt voor buitenlandse banken in Nederland.

TIP: Lees op welke verschillende manieren u de bonus kunt uitbetalen op PW De Gids Vakbase.

Nijboer eist een maximum van 4 miljoen euro en wil boetes bij meer overtredingen kunnen stapelen. ‘Ze kunnen dan oplopen tot boven de 10 miljoen euro.’ Verder wil de PvdA zekerheid dat banken de vaste salarissen niet ophogen en de regels zo omzeilen. ABN Amro verhoogde de salarissen van honderd topmanagers dit jaar al met 20 procent.

‘Het kabinet moet dat desnoods met wetgeving dichttimmeren’, vindt Nijboer. Hij wil bovendien helemaal geen bonussen zolang een bank nog voor 50 procent of meer in overheidshanden is. (MediaWatch)

 

Reageer op dit artikel