blog

Personeel werven met een vacaturevideo

Instroom

Een vacaturevideo is met deze schaarste toch écht wel een must. Referral recruitment werkt supersterk.

Personeel werven met een vacaturevideo

Referral recruitment is simpel gezegd: medewerkers die medewerkers werven. Dus medewerkers bevelen hun baan aan bij anderen. Als je jouw medewerkers van goed communicatiemateriaal voorziet, zoals een video, dan werkt dat extra overtuigend.

Je kunt je als werkgever al heel snel onderscheiden tussen al het recruitmentgeweld. Als je zelf aan de slag gaat met het aantrekken van personeel dan is zo’n korte vacaturefilm al helemaal handig. Weet je waarom? Je kunt beter én sneller overtuigen!

Lees ook: Employer branding video’s: 5 inspirerende voorbeelden [Premium]

Eigen medewerkers de hoofdrol

Stel je eens voor: je zoekt vijf monteurs, twee operators en ook nog een teamleider. De huidige mensen ervaren nu behoorlijke werkdruk, want er zijn te weinig mensen en dus er is meer werk per medewerker. Zou je deze mensen kunnen bewegen om mee te werken aan een vacaturefilm? Vast wel. En het is ook gewoon supersterk om de doelgroep aan te spreken via dezelfde doelgroep.

Mijn ervaring als interim corporate recruiter is dat deze medewerkers altijd willen meewerken. Ze worden meegenomen in het wervingsproces en ze hebben een keer iets anders te doen dan hun reguliere werk. Daarnaast is het ook gewoon tof om jezelf terug te zien op een werken-bij-site.

Referral recruitment sterker met videocontent

Als je jouw medewerkers nog meer voor jou kunt laten werken, zoals voor het werven van nieuwe collega’s, dan doe je het goed.  Ambassadeurs verkopen het beste en dan kun je maar beter goed materiaal hebben dat je kunt meesturen, zoals een vacaturevideo of een wervende tekst.

Kortom: Je kunt je eigen werving heel effectief maken door jouw ambassadeurs (lees: medewerkers) van goed communicatiemateriaal te voorzien. Zo kunnen zij mensen in hun omgeving maximaal overtuigen om te solliciteren bij jouw organisatie. En niet bij de concurrent.

Auteur Robert Buning is interim corporate recruiter en eigenaar van Vacaturevideo.nl


Tip! Leer hoe u de juiste kandidaten aantrekt met de juiste boodschap op het juiste moment tijdens Futureproof Recruitment, het HR-event vol recruitmentoplossingen. Klik hier voor meer informatie en het volledige programma 

Reageer op dit artikel