blog

Is het tijd voor een arbeidsovereenkomst ‘nieuwe stijl’?

Instroom

Al sinds mensenheugenis tekenen we arbeidsovereenkomsten die gênant eenduidig zijn. Bedrijven vervallen allemaal in het overnemen van arbeidscontracten die tekstueel zó saai zijn dat je ogen spontaan beginnen te tranen na drie regels.

Is het tijd voor een arbeidsovereenkomst ‘nieuwe stijl’?

Waarom laten we dat nog gebeuren? Als je in deze arbeidsmarkt een nieuwe werknemer hebt gevonden, zeg je dan echt: “Gut ja, dat is gewoon een standaarddocumentje. Check maar even of je gegevens en je salaris kloppen.” Want zeg nu zelf, met een tekst als onderstaand geef je een nieuwe werknemer toch niet het gevoel dat hij écht welkom is? De candidate experience kent zo wel een heel diep dal.

 “De werknemer treedt op <datum> in dienst bij werkgever op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in de functie van <naam functie>.”

‘Ik wilde het doorlezen, maar ik ben helaas na twee alinea’s in slaap gevallen’

Allemaal eens dat de kandidaat tegenwoordig centraal móét staan? Ja? Mooi. Waarom voeren we dat dan niet door tot aan de laatste stap van het proces? Want na wervingsinspanningen en sollicitatiegesprekken met je nieuwe werknemer kun je toch niet aankomen met een lading juridisch slaapmiddel? Waarom kunnen arbeidsovereenkomsten niet aansluiten bij de ‘tone of voice’ die je overal uitstraalt? Of kan het toch wel? 

ARBEIDSOVEREENKOMST
VOOR BEPAALDE TIJD
 

Jij bent Henriette Janssen, geboren op de zwaarbewolkte donderdag 3 februari 1977 in Amsterdam. Inmiddels woon je aan de Straatlaan 123, 1234 AB in Utrecht. Mijn naam is Rianne de Ruiter, directeur van firma De Boer met een creatief kantoor aan de Wijk 4, 5678 YZ in Amersfoort. En ik ben er trots op dat ik jou deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag aanbieden.

 

Anders is goed

Ontvangers van zo’n arbeidsovereenkomst moeten vaak even twee keer kijken. Het is immers niet gewoon dat er aandacht wordt besteed aan de tekst van een arbeidsovereenkomst. Maar het is toch veel logischer dat de tekst wordt geschreven in de stijl van alle andere communicatie? Waarom zou je een andere toon aanslaan op het moment dat er een handtekening wordt gezet?

Het (uit)besteden van aandacht aan de tekst van een arbeidsovereenkomst is het zeker waard: het tovert sowieso een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Of zoals een ontvanger van een soortgelijk contract als hierboven zei: “Normaal las ik het niet eens en nu heb ik het in één ruk doorgenomen.”

Is dit ook gewoon rechtsgeldig?

Boven alles moet een arbeidsovereenkomst rechtsgeldig zijn. Dat staat als een paal boven water. Gelukkig zijn daar juristen voor. Nadat je arbeidsovereenkomst is herschreven, zodat deze aansluit bij wie je bent als werkgever, loop dan zeker even langs de juridische afdeling. Heeft jouw organisatie geen eigen juridische afdeling, schakel dan extern met een jurist. Een juridisch specialist kan de herschreven arbeidsovereenkomst grondig nalopen om te zorgen dat alles nog steeds klopt. Zo voorkom je dat je door nét even een ander woord te gebruiken prompt het document niet rechtsgeldig maakt. Met die check van een jurist en de inzet van tijd (of een copywriter) kunnen de saaie ‘artikelen’ in jouw arbeidscontract er ook zó uit komen zien:

Artikel 4 Dit verdien je

  1. Natuurlijk eindeloze waardering. Maar omdat dat geen brood op de plank brengt, wordt elke laatste week van de betreffende maand jouw salaris overgemaakt op het bankrekeningnummer dat jij doorgeeft. Dit salaris is € 1.234 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur.
  2. Bij firma De Boer is ‘blij’ een van onze kernwaarden. En om blij te blijven in je werk, is het goed om ook zo nu en dan de rust en de tijd te nemen en even niet met werk bezig te zijn. Daarvoor heb je 24 vakantiedagen, per jaar en op fulltime basis, die je in overleg met je leidinggevende kunt opnemen.Om op vakantie te kunnen wordt jaarlijks, in de laatste week van mei, jouw vakantiegeld uitbetaald. Dit is 8 procent van het brutojaarloon, berekend op basis van het vaste brutomaandsalaris.

    Jouw vakantiegeld en -dagen worden berekend op basis van het aantal maanden dat je bij ons in dienst bent.

‘Tekenen maar!’

Laten we eindelijk arbeidsovereenkomsten aanbieden waarbij we ons niet hoeven te verontschuldigen. Zelfs als je heel veel mensen aanneemt, kost het herschrijven van een arbeidsovereenkomst je slechts eenmalig tijd. Schrijf daarom een passende tekst (of besteed het schrijven ervan uit) en wees niet langer een kopiëren-plakken-robot. Het kost namelijk heel weinig moeite en het maakt een arbeidscontract tekenen zó veel leuker!

In voor- en tegenspoed

Ik, Rianne de Ruiter, firma De Boer, neem hierbij tot mijn wettige werknemer Henriette Janssen. En jij, Henriette Janssen, verklaart hierbij als werknemer alles te doen om een blije medewerker te worden én te blijven!

De werkgever:                                                                               De medewerker:

Rianne de Ruiter                                                                     Henriette Janssen

 

Auteur Nicol Tadema is oprichter van Voor Tekst, het tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie.

Reageer op dit artikel