Handboek Werving en Selectie

Het Handboek Werving en Selectie is sinds 1992 een beproefde gids voor iedereen die te maken heeft met het werven en selecteren van (de juiste) medewerkers. Ook deze nieuwste versie behandelt uitgebreid wat al jaren bewezen succesvol is in werving en selectieland.

Handboek Werving en Selectie

Competentieprofielen blijven hun waarde bewijzen in de voorbereiding op het selectiegesprek en bij het beoordelen van de geschiktheid van (interne) kandidaten. Het is van alle tijden dat selecteurs met gedragsgericht interviewen volgens de STARR-methodiek niet alleen pochende sollicitanten ontmaskeren, maar ook uitspraken kunnen doen over het lerend vermogen. Om te voorkomen dat met moeite aangetrokken medewerkers na vier maanden teleurgesteld de organisatie verlaten, zijn er opnieuw vele tips, tools en stappenplannen opgenomen over de inrichting van een effectief introductie- en ontwikkelprogramma. Andere golden oldies zijn de talloze voorbeeldbrieven, uitnodigingsmails, intakeformulieren, schema’s, checklists, stappenplannen, do’s and don’ts en een overzicht van de meest actuele wet- en regelgeving.

Al 25 jaar deint het Handboek Werving en Selectie mee op de golven die in werving en selectieland zichtbaar zijn en deze versie is daarop geen uitzondering. Het bevat (nieuwe) woorden als e-HRM-schijf, big data, competentieprofielen, Applicant Tracking System, Facebook, Total Talent Management, Skype, onboarding en predictive analytics en geeft antwoord op nieuwe vragen, zoals:

  • Wat betekenen de sociale media voor mijn werving en selectie?
  • Hoe identificeer ik de sterke punten van sollicitanten?
  • Wat zijn veel gebruikte online selectietools?
  • Op welke wijze kunnen data en algoritmen sollicitatieprocedures efficiënter laten verlopen?
  • Hoe geef ik vorm en inhoud aan employer branding en arbeidsmarktcommunicatie?

Zo is ook deze nieuwe uitgave van het Handboek Werving en Selectie weer een actuele en complete gids, die de HR-professional, recruiter of leidinggevende stap voor stap begeleidt in het proces van arbeidsmarktcommunicatie, werving en selectie en introductie.

Meer informatie & Bestellen

Kinderopvangtoeslag: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag: dit moet je als werkgever weten

Werkende ouders kunnen dit jaar gemakkelijker aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Waar zijn je werknemers met jonge kinderen op dit moment aan toe?

Foto: Alexandr Ivanova | Pixabay

Zo maak je je personeelsbestand divers

Streef je naar een organisatie met meer kleur? Dan worstel je wellicht met enkele vragen. Bijvoorbeeld: hoe overtuig je kandidaten dat ze echt welkom zijn? Technisch consultancybedrijf de Fitch Group heeft hier ervaring mee.

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Bij een overgang van onderneming, wat er geldt er dan voor uitzendkrachten? Gaan zij ook mee over?

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

De Participatiewet is aangepast om belemmeringen bij werkgevers weg te nemen. Daardoor moet het makkelijker worden om iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen. Zo moet het aanvragen van subsidies of hulpmiddelen bij elke gemeente hetzelfde zijn.

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

In 2024 tot 2027 staat de AOW-leeftijd op 67. Carola Schouten (ChristenUnie), minister van Pensioenen, laat nu in een Kamerbrief weten dat de AOW-leeftijd vanaf 2028 op 67 jaar en drie maanden komt te staan.

Foto: Mediamodifier | Pixabay

Overgangsregeling Oekraïners in loondienst vervalt

Gevluchte Oekraïners die in Nederland in loondienst werken, vielen tot voor kort onder een overgangsregeling. Vanaf 1 november vervalt die regeling en mogen ze alleen in loondienst werken als ze van de IND een sticker of een O-document hebben.

De cruciale rol van HR bij nieuwe inrichting werkgeverschap

De cruciale rol van HR bij nieuwe inrichting werkgeverschap

Demografie, technologie, globalisering, samenleving en energie zijn de vijf krachten die de arbeidsmarkt de komende jaren zullen beheersen. Centraal Beheer wil met Open Netwerk daarop voortbouwen. Tom van Disseldorp en Noor Kok doen verslag.

Prinsjesdag 2022: 'Werk moet aantrekkelijker worden'

Prinsjesdag 2022: 'Werk moet aantrekkelijker worden'

Wat zijn de gevolgen van Prinsjesdag 2022 voor werkenden en werkgevers? Bij veel maatregelen staat vooral het financieel aantrekkelijker maken van werken centraal, zegt Christian Klein, adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid bij...