nieuws

Vrouwen teleurgesteld in Rutte

Instroom

Vrouwen teleurgesteld in Rutte

Topvrouwen uit de politiek en het bedrijfsleven zijn teleurgesteld over het gebrek aan vrouwen in het nieuwe kabinet Rutte. Twee vrouwen zullen naar verwachting een ministerspost krijgen.

VVD-corifee Neelie Kroes is ‘ernstig teleurgesteld'. ‘Heel erg jammer', stelt de eurocommissaris omdat ‘juist dit kabinet sterke vrouwen nodig heeft'. Ook haar partijgenoot Annemarie Jorritsma liet haar teleurstelling blijken. Tegenover het AD zei zij: ‘De helft van de Nederlanders is vrouw en dat moet in de politiek te zien zijn.'

Nu.nl meldt dat ook voormalig minister Hanja Maij-Weggen haar eigen partijleider Maxime Verhagen bekritiseert. ‘Ze zijn oud en wijs genoeg om goede vrouwen te vinden. Dit resultaat is te mager.' Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo, noemt het ‘belachelijk'.

De meeste van de twintig posten in het nieuwe kabinet zijn ingevuld. Waarschijnlijk zullen alleen de vrouwen Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een ministerspost krijgen.

 

 

Reageer op dit artikel