nieuws

Baas wil secretaresse dicht bij zich houden

Instroom

Baas wil secretaresse dicht bij zich houden

Secretaresses krijgen nauwelijks de kans om thuis te werken. Leidinggevenden houden hun steun en toeverlaat het liefst zo veel mogelijk op kantoor.

Dat blijkt uit nderzoek' van Secretary Plus uitgevoerd. Het onderzoek werd gehouden onder 500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren zoals de zorg, de overheid, de zakelijke dienstverlening, de industriële markt en de technische sector.

40 procent van de werkgevers staat thuiswerken toe. Dit geldt echter niet voor secretaresses: slechts 20 procent van de werkgevers zien mogelijkheden voor hun ‘spin in het web' om thuis te werken. Zij vinden het belangrijk dat de secretaresse alles meekrijgt en goed bereikbaar is voor iedereen in de organisatie. Toch verwacht Secretary Plus dat werkgevers zullen zwichten voor de implementatie van het nieuwe werken. 'Het is kostenbesparend, verhoogt de motivatie en draagt bij aan behoud van personeel.'

Want secretaresses willen juist graag thuiswerken. 85 procent van de respondenten werkt graag aan de keukentafel of het bureau thuis. De betere werk/privé balans speelt hierbij een grote rol: bijvoorbeeld om tijd te kunnen besteden aan huishouden (27 procent) of gezin (19 procent), maar met name om reizen in spitsuren te vermijden (47%).

De helft van de respondenten geeft aan dan nog slechts 50 tot 75 procent van de werkweek noodzakelijk op kantoor door te brengen. Ze denken dan ook efficiënter te kunnen werken, zonder gestoord te worden door collega's (30 procent). Tegelijkertijd wordt bereikbaarheid en gezelligheid van collega's op kantoor wel belangrijk geacht: ruim 64 procent zegt dit het meest te missen tijdens het thuiswerken.

Reageer op dit artikel