nieuws

Directeur verscheurt petitie werknemers

Instroom

Directeur verscheurt petitie werknemers

Directeur Ton Cieraad van boekenclub ECI in Vianen verscheurde maandag voor de ogen van twaalf telefonistes van callcenter E-Ways de petitie die zij hem wilden aanbieden. De snippers gooide hij in de prullenbak. Dat verklaart FNV Bondgenoten.

De twaalf telefonistes van ‘outbound calling' (klantenwerving) werkten voorheen bij ECI zelf, maar zijn nu in dienst van callcenter E-Ways, waar ECI klant is. E-Ways behoort tot het overkoepelende bedrijf waarvan Cieraad ook directeur is.

Vakbondsbestuurder Niels Suijker zegt: 'De telefonistes hebben bij de overgang naar E-Ways al veel van hun gunstigere arbeidsvoorwaarden ingeleverd, maar voor hun werkgever is het nog niet genoeg. Door de strakke prijsafspraken met ECI staan de arbeidsvoorwaarden van de telefonistes steeds meer onder druk.'

Suijker uit zware beschuldigingen aan het adres van ECI, dat de betrokken werknemers zou wegpesten. Zo zouden de vrouwen onder druk zijn gezet om van hun actie af te zien, zo niet, dan moesten ze vrezen voor hun baan. In een mail zou Cieraad FNV Bondgenoten hebben gemeld dat als de werknemers zich niet in de nieuwe situatie kunnen vinden, dat ze dan maar ergens anders moeten gaan werken.

Reageer op dit artikel