nieuws

Geen nieuwe spaarregeling in 2012

Instroom

Geen nieuwe spaarregeling in 2012

Het Kabinet houdt vast aan 2013 als de eerste mogelijkheid om de vitaliteitsspaarregeling voor werknemers in te voeren. Vakcentrale FNV pleitte gister voor een invoering per 1 januari 2012.

De FNV wil graag dat werknemers direct over kunnen gaan van de huidige spaarloonregeling naar de vitaliteitsspaarregeling. Zo houden ze de mogelijkheid om fiscaal voordelig te sparen. Volgens de FNV is daarvoor ook geld, omdat de verlaging van de overdrachtsbelasting op koopwoningen minder kost dan verwacht. Een woordvoerster van staatssecretaris Weekers van Financiën wijst die suggestie echter van de hand, omdat nog niet zeker is hoeveel die maatregel precies gaat kosten. Ook stelt zij dat het binnen 2 maanden laten ingaan van een nieuwe spaarregeling voor de Belastingdienst niet mogelijk is.

Werknemers kunnen nog tot half november inleggen in de huidige spaarloonregeling en profiteren van het belastingvoordeel.

Reageer op dit artikel