nieuws

Met tijdelijke contracten wil baas oudere wel houden

Instroom

Met tijdelijke contracten wil baas oudere wel houden

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben met instemming gereageerd op plannen om pensioengerechtigden vaker een tijdelijk contract aan te bieden. Minister Kamp van Sociale Zaken wil zo meer 65-plussers aan het werk houden.

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland wordt de arbeidsparticipatie van 65-plussers zo gestimuleerd. Werkgevers kunnen dan makkelijker gebruik blijven maken van de kennis en ervaring van oudere werknemers. De organisaties reageren op een bericht in het FD, dat meldt dat Kamp zijn wetsvoorstel begin 2012 naar de Tweede Kamer zal sturen.

Een tijdelijk contract mag nu nog maar twee keer worden verlengd, waarna een werknemer een vast contract moet krijgen. Kamp wil deze regeling versoepelen, omdat hij constateert dat werkgevers hierin terughoudend zijn. In de plannen van Kamp staat verder dat werkgevers zieke 65-plussers niet twee jaar lang hoeven door te betalen. Ook zijn zij niet verplicht om hen een re-integratietraject aan te bieden. Voor werknemers jonger dan 65 jaar blijft de huidige wetgeving van toepassing.

Reageer op dit artikel