nieuws

Wie gaat er over het salaris van de GVB-directeur?

Instroom

Wie gaat er over het salaris van de GVB-directeur?

Volgens minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is dat een zaak van de gemeente.

Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft namelijk mede namens minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de hoogte van het salaris van de nieuwe directeur van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB de verantwoordelijkheid is van de gemeente en niet van het Rijk. Het beleid over inkomens van werknemers van gemeentelijke vervoerbedrijven is een taak van decentrale overheden, antwoordt Schultz.   

GVB-directeur Bart Schmeink krijgt na zijn aantreden op 1 december een vast salaris van 210.000 euro, dat met bonussen kan oplopen tot 318.000 euro. Dat is ruim boven de de balkenendenorm van 188.000 euro.   

Eerder leek het er trouwens op dat het salaris van Schmeink nog hoger zou kunnen uitkomen. De nieuwe directeur zou een eenmalige vergoeding voor verhuiskosten krijgen van 40.000 euro. Dat werd later 20.000.

Reageer op dit artikel