nieuws

‘Lage beloning ING-top niet houdbaar’

Instroom

‘Lage beloning ING-top niet houdbaar’

ING betaalt zijn bestuurders momenteel veel minder dan Europese collega-bedrijven. Op termijn is dat voor een concurrerend bedrijf niet houdbaar. Dit heeft voorzitter Peter Elverding van de beloningscommissie van ING gezegd.

ING relateert zijn beloningsbeleid aan een 'peer group' van financiële en niet-financiële beursgenoteerde Europese zwaargewichten uit de EuroStoxx50-index. "De mediaan-beloning in deze groep is veel en veel hoger dan we kunnen betalen", zegt Elverding tegen aandeelhouders in Amsterdam. Dit meldt Beurs.nl

Gezien de situatie "kan en mag" ING niet zulke hoge beloningen betalen, en Elverding noemt het "zeer te prijzen in het huidige management" dat het de lage beloning accepteert. Op de lange duur is dit echter een ongezonde situatie, zegt hij. "Op termijn is dit niet houdbaar." Daarom moet ING zorgen dat de lopende reorganisatie in verband met de ontvangen staatssteun snel wordt afgerond, aldus de commissaris. ING moet zijn reorganisatieprogramma voor het eind van 2013 afronden van de Europese Commissie.

CEO Jan Hommen en zijn team zagen – onder druk van de publieke opinie – eerder af van een bonus en een salarisverhoging. Hommen ontvangt nu 1,35 miljoen euro. De reden is natuurlijk de staatssteun die het bedrijf ontvangt.

Ook als ze de bonus wel zouden accepteren, zou deze beloning ver onder het gemiddelde liggen, zo beweert de commissie. ING reorganiseert overigens flink dit jaar.

Reageer op dit artikel