nieuws

Enorm banenverlies in infrasector

Instroom

Enorm banenverlies in infrasector

Maandelijks verdwijnen er 1000 tot 1500 banen in de infrasector. Het gaat dan vooral om de kleinere bedrijven.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het gaat om zo'n 1500 kleinere bedrijven die werken aan de riolering, grond en wegen in Nederland. Zij werken meestal voor overheidsinstanties als gemeenten en waterschappen die momenteel juist moeten bezuinigen.  

Volgens een woordvoerder van belangenvereniging MKB Infra is de sector laatcyclisch en dus als laatste aan de beurt bij de bezuinigingen. Daarom raakt het de sector nu pas erg. Er is echter nog wel genoeg werk in de sector voor iedereen, maar hij voorziet een tekort aan mankracht als de economie weer aantrekt. Een deel van de vakmensen is dan al overgestapt naar andere sectoren.

Reageer op dit artikel