nieuws

Driekwart werknemers ergert zich aan jonge collega’s

Instroom

Driekwart werknemers ergert zich aan jonge collega’s

Werknemers zijn niet altijd blij met een nieuwe jonge collega. Ruim een kwart klaagt over een arrogante houding van de starters en meer dan een op de vijf beschuldigt de jonge collega's van een slechte werkhouding.

Dat blijkt uit een inventarisatie van online leerwijzer Springest onder 616 respondenten. Slechts 28,7 procent van de respondenten ergert zich helemaal niet aan jongeren op de werkvloer.

Naast de vermeende arrogantie zouden jongeren laat beginnen en vroeg weer naar huis gaan. Daarnaast halen ze zich de toorn van de oudere collega's op de hals door het maken van taal- en spelfouten.

Ruben Timmerman, oprichter van Springest: ‘De huidige arbeidsmarkt is voor starters natuurlijk niet gunstig. Met nul ervaring en veel nodige begeleiding staan werkgevers niet voor deze arbeidskrachten in de rij. Als net afgestudeerden aan hun eerste baan beginnen, moeten ze dus extra hun best doen om zichzelf goed neer te zetten.'

Reageer op dit artikel