nieuws

Werknemers schatten eigen carrière gunstig in

Instroom

Werknemers schatten eigen carrière gunstig in

Bijna 40 procent van de Nederlandse werknemers denkt binnen nu en twee jaar makkelijk een nieuwe baan te vinden. De meerderheid verwacht dat dit een hogere functie is dan de huidige baan.

Dat blijkt uit onderzoek van zakelijk dienstverlener Brunel onder bijna 1700 respondenten, van wie 60 procent actief op zoek is naar een (nieuwe) baan. Slechts 260 respondenten geven aan over twee jaar waarschijnlijk nog steeds dezelfde functie te bekleden bij dezelfde werkgever.

De rest verwacht door te groeien bij dezelfde werkgever, of eenzelfde soort functie te vervullen voor een andere baas. Eenderde denkt de komende twee jaar van branche te zullen veranderen. 315 respondenten willen graag in het buitenland werken, en het kan de meesten niet schelen hoe lang zij Nederland dan achter moeten laten.

Wie ervoor kiest om in Nederland te blijven, wil dan ook het liefst relatief dicht bij huis werken. Bijna de helft zou niet voor een werkgever kiezen als dat een reistijd van meer dan een uur oplevert.

Reageer op dit artikel