nieuws

‘Capgemini vraagt loonoffers van 30 procent’

Instroom

‘Capgemini vraagt loonoffers van 30 procent’

Het verzoek van IT-reus Capgemini aan een deel van zijn personeel om salaris in te leveren blijkt ingrijpender dan verwacht. Volgens vakbond De Unie wordt sommige mensen een korting voorgelegd tot wel 30 procent van hun huidige loon.

In januari werd bekend dat 400 veelal oudere werknemers zou worden gevraagd 10 procent minder salaris te accepteren.

“De baas van Capgemini laat nu zijn ware gezicht zien. Voor 50-plussers zijn deze disproportionele salariskortingen funest. Hoe moet je in deze crisis dan nog rondkomen?”, stelt vakbondsbestuurder Han ter Halle. Het verzoek betreft volgens hem voornamelijk mensen die via een overname Capgemini zijn binnen gekomen en daarom iets hogere arbeidsvoorwaarden hebben dan andere werknemers.

Reageer op dit artikel