nieuws

Sfeer belangrijker dan salaris

Instroom

Sfeer belangrijker dan salaris

80 procent van de werknemers vindt een goede sfeer heel belangrijk. Slechts iets minder dan de helft zegt hetzelfde over salaris.

Tussen wens en werkelijkheid gaapt echter een flink gat want slechts 40 procent is ‘heel tevreden’ met de sfeer op het kantoor of in de fabriek. Toch lijkt het erg mee te vallen met de ervaringen op het werk, want zowat de helft van de werkenden gaf de kwalificatie ‘tevreden‘ aan de werksfeer.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar hield. De resultaten werden maandag bekendgemaakt.

Net niet de helft van de ondervraagden noemt een goed salaris ‘heel belangrijk’ bij het werken. Hier steekt de ervaring wat schraal bij af, want nog geen 20 procent toonde zich ‘heel tevreden’ over het inkomen dat maandelijks daadwerkelijk door de baas wordt bijgeschreven. Een goed salaris blijkt uiteraard voor vrijwel iedereen van belang. Worden degenen voor wie de vergoeding ‘belangrijk’ is erbij opgeteld, dan komt de score in de buurt van de 100 procent. Wie ‘heel tevreden’ en ‘tevreden’ over het betaalde salaris optelt, haalt nog geen 80 procent.

Reageer op dit artikel