nieuws

Baan buiten Randstad vier keer moeilijker te vinden

Instroom

Baan buiten Randstad vier keer moeilijker te vinden

Alleen de werkzoekende die een lange reistijd geen probleem vinden, maken een goede kans op werk.

Een werknemer in de Randstad of in Noord-Brabant vindt twee tot vier keer zo snel ander werk als een werknemer in Zeeland of Oost-Groningen. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), meldt de Volkskrant.

Alleen wie veel reistijd geen probleem vindt, maakt kans op nieuw werk. Buiten de Randstad en Noord-Brabant zijn veel mensen werkzaam bij een groot bedrijf, met kennis en vaardigheden die moeilijk te gebruiken zijn in andere sectoren in de omgeving.

Werkgelegenheid stimuleren
Vooral personeel in de industriële en logistieke sector heeft moeite om weer werk te vinden, omdat de specifieke kennis elders niet bruikbaar is. De overheid moet werkgelegenheid stimuleren in bijvoorbeeld de veelzijdige dienstensector, omscholing stimuleren en de bereikbaarheid van bedrijven verbeteren, adviseert PBL.

Lees ook: De 10 afhaakfactoren bij sollicitaties. Hoe hoog staat lange reistijd?

Reageer op dit artikel