nieuws

Echte macht in Nederland ligt bij werkgevers

Instroom

Echte macht in Nederland ligt bij werkgevers

VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes is door de Volkskrant voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot de machtigste man van Nederland.

De werkgeversvereniging VNO-NCW is een van de laatste machtsbolwerken van Nederland volgens de samenstellers van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. “De VNO-NCW-lobby staat te boek als de beste en invloedrijkste in het steeds onrustiger Den Haag.”

De nummers twee en drie op de lijst zijn eveneens afkomstig uit het bedrijfsleven: Hans Wijers, commissaris en bestuurder en voormalig topman van AkzoNobel, en Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN Amro. Op plaats vier staat Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, gevolgd door Jeroen van der Veer, oud-bestuursvoorzitter Shell en Niek Jan van Kesteren, directeur van VNO-NCW en MKB-Nederland.

De koningin, kabinetsleden, gekozen politici en mensen met vooral buitenlandse functies worden niet meegenomen in de samenstelling van de lijst.

 

Reageer op dit artikel