nieuws

Geeft u nog een kerstpakket?

Instroom

Geeft u nog een kerstpakket?

Het kerstpakket lijkt uit de gratie. Veel minder werkgevers zijn van plan er één te geven.

Minder bedrijven geven hun personeel dit jaar een kerstpakket. Ging het bij de vorige meting in 2011 nog om 78 procent, nu is 70 procent van de ondernemers van plan om zijn medewerkers een pakket cadeau te doen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde studie van onderzoeksinstituut Panteia onder ruim 1100 bedrijven.

,,Door de langdurende economische crisis hebben bedrijven steeds minder reserves. Dat heeft ook gevolgen voor de kerstpakketten”, zeggen de onderzoekers. Van de ondervraagden die wel een kerstpakket geven, zei 8 procent ook een lager bedrag uit te trekken dan vorig jaar.

Dit terwijl het kerstpakket een grote motivator blijkt te zijn. (Lees het artikel: Kerstpakket grote motivator)

Per medewerker besteedt een ondernemer dit jaar gemiddeld zo’n 45 euro (exclusief btw) aan de traditionele geschenkendoos. Dat betekent volgens Panteia dat in het Nederlandse bedrijfsleven in totaal een slordige 175 miljoen euro aan kerstpakketten wordt gespendeerd.

Net als voorgaande jaren bevatten de meeste kerstpakketten levensmiddelen en wijn. Ook cadeaubonnen komen veel voor.

Kosten voor kerstpakketten vallen in de Werkkostenregeling. Lees ook: wat wordt er geschrapt in de Werkkostenregeling. (ANP)

Reageer op dit artikel