nieuws

Hoogste werkloosheid deze eeuw?

Instroom

Hoogste werkloosheid deze eeuw?

Stijgt de werkloosheid naar het hoogste percentage van deze eeuw?

De werkloosheid loopt in Nederland in de tweede helft van dit jaar op tot meer dan 7 procent van de beroepsbevolking en bereikt daarmee het hoogste niveau in ruim 15 jaar tijd. Dat voorspelt het economisch bureau van ING.

Volgens de bank raken dit jaar elk kwartaal in Nederland meer dan 100.000 mensen werkloos. Dat zijn er meer dan net na de vorige recessie in 2009. Bedrijven hebben weinig reserves en laten personeel daardoor bij tegenslag eerder gaan dan bij de vorige recessie. Daarnaast verdwijnen er banen bij de overheid door bezuinigingen.

Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bedroeg de de werkloosheid in Nederland in april 6,2 procent. (ANP)

Lees ook: Nieuw ontslagrecht geeft werknemers meer rechten

Reageer op dit artikel