nieuws

Vaders toch langer papaverlof?

Instroom

Vaders toch langer papaverlof?

Wordt toch het papaverlof en het zorgverlof uitgebreid?

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is van plan vaders het recht te geven vijf dagen vrij te nemen bij de geboorte van hun kind. Nu heeft die nog recht op twee dagen vaderschapsverlof.

MKB-Nederland heeft woedend gereageerd “De overheid moet eens stoppen met het eindeloos in de snoepdoos van de werkgevers graaien”, fulmineert voorzitter Michaël van Straalen op de website van MKB-Nederland. “Hoe is het mogelijk dat politici in een tijd dat zoveel ondernemers omvallen zelfs maar denken aan het uitbreiden van verlofrechten.”

Hij vreest dat het vaderschapsverlof daarmee in een claimcultuur van ‘ik heb recht op’ belandt, terwijl het nu “bijna altijd in goed overleg en met maatwerk wordt geregeld”.

Asscher bekijkt overigens ook de mogelijkheid het zorgverlof uit te breiden. Deze zou niet alleen opgenomen kunnen worden voor de zorg van kinderen of echtgenoot, maar ook breder kunnen worden ingezet.

Reageer op dit artikel