nieuws

Akzo Nobel zorgt voor efficiënter werk

Instroom

Akzo Nobel zorgt voor efficiënter werk

AkzoNobel gaat enorm investeren om de werknemers efficiënter te laten werken.

AkzoNobel verwacht dit jaar ten minste 250 miljoen euro te investeren in efficiënter werken.
Het verfconcern zegt op schema te liggen met de doelstellingen van het ‘Prestatie Verbeter Programma’ voor 2013 en met de financiële doelstellingen voor 2015.
Hoewel het bedrag erg hoog lijkt, lijkt de strategie van het bedrijf goed. Een nieuwe, goedkopere, efficiëntere manier van werken, vergt eerst een investering. Zo bleek al eerder. Lees daarover bijvoorbeeld het artikel Het Nieuwe Werken is besparen en investeren.

AkzoNobel herhaalde dat het bedrijfsresultaat voor aftrek van incidentele posten over 2013 naar verwachting niet meer dan 908 miljoen euro zal bedragen. De herstructureringskosten van het verbeterprogramma zullen, grotendeels in lijn met eerdere indicaties, meer dan 300 miljoen euro bedragen.

In het vierde kwartaal van 2013 werd de verkoop van het onderdeel building adhesives afgerond. AkzoNobel realiseerde hierop een winst van circa 200 miljoen euro. “Daar tegenover zullen aanvullende incidentele kosten staan, waaronder een boekhoudkundige afwaardering bij specialty chemicals”, aldus het bedrijf.

TIP: Ook besparen met Het Nieuwe Werken? Bezoek de training Leidinggeven aan Nieuwe Werkers.

Of kijk op de website Overhetnieuwewerken.nl.

Reageer op dit artikel