nieuws

Kamer voor schrappen toeslagen

Instroom

Kamer voor schrappen toeslagen

Het pleidooi van MKB-voorzitter Van Straalen om de toeslag voor weekend- en avondwerk te schrappen, krijgt steun in de Tweede Kamer.

Toch laat Den Haag het aan werkgevers en werknemers over om de handschoen op te pakken. Zij gaan immers over de cao’s. “Van Straalen zit zelf aan de cao-tafel en daar moet dit worden opgepakt. Wij zullen zijn pleidooi van harte ondersteunen”, aldus VVD-Kamerlid Ziengs. Dat schrijft De Telegraaf.

Ook D66 meent dat het niet de overheid is die moet ingrijpen. “Dit is echt voor de werkvloer om hier regels over af te spreken”, stelt D66-Kamerlid Van Weyenberg. SP is tegen het schrappen van de toeslagen. “Op deze manier wordt de rekening eenzijdig bij het personeel neergelegd”, stelt SP-Kamerlid Gesthuizen.

Eerder lieten de bonden al weten tegen het idee te zijn de toeslagen te schrappen.

Lees het eerder gepubliceerde plan van Van Straalen

Reageer op dit artikel