nieuws

Pensioenen grote bedrijven omhoog

Instroom

Pensioenen grote bedrijven omhoog

Steeds meer pensioenfondsen staan er zo goed voor, dat zij ruimte zien om de pensioenen dit jaar iets te verhogen.

Pensioenfonds Progress van voedingsmiddelenconcern Unilever ziet zelfs kans een inhaalslag te maken en verhogingen door te voeren die de afgelopen jaren achterwege bleven. Progress heeft een belegd vermogen van 4,5 miljard euro en had eind 2013 een dekkingsraad van 139 procent. Dat betekent dat het fonds voor elke 100 euro die moet worden uitgekeerd, 139 euro in kas heeft.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van de eerste reeks (veelal vertrouwelijke) cijfers van de fondsen.
Lees ook: 6 belangrijkste punten uit het pensioenakkoord

Andere fondsen zijn Vliegend Personeel KLM (dekking van 132 procent, verhoging van 1,2 procent), Provisum van C&A (124 procent dekking en een verhoging van 1,56) en Horeca & Catering (dekking van 117 procent, verhoging van 0,75 procent).

Reageer op dit artikel