nieuws

Toch profiteren van lagere pensioenpremie

Instroom

Toch profiteren van lagere pensioenpremie

In de eerste cao van het jaar is een loonsverhoging afgesproken van 2 procent. En de werknemers gaan profiteren van de verschuiving in de premies voor pensioen en arbeidsongeschiktheid.

De cao werd gesloten voor de werknemers in tankstations en autowasserijbedrijven. Het gaat om een 2-jarige cao, die loopt van 1 november 2013 tot 1 november 2015. De werknemers krijgen in die periode een loonsverhoging van in totaal 2 procent, maakte de vakbond maandag bekend.

Loonsverhoging

De loonsverhoging gebeurt in drie stappen: 0,75 procent per 1 oktober 2014, 1 procent per 1 april 2015 en 0,25 procent per 1 mei 2015. Verder profiteren de werknemers van een verschuiving in de premies voor pensioen en arbeidsongeschiktheid. Dat levert per 1 januari 2014 een extra inkomensverbetering op van 1 procent. “Gezien de moeilijke marktomstandigheden is het een behoorlijk resultaat”, vindt onderhandelaar Cor-Hilde van Beijeren van CNV Vakmensen.

Belangenbehartigers Bovag en BETA van de tankstations spreken van evenwichtige afspraken. “We weten allemaal dat 2013 een moeilijk jaar was en 2014 niet beter wordt, mede door de accijnsverhogingen”, zegt Bovag-onderhandelaar Maurice van Kleef. Afgesproken is dat alle partijen opnieuw in gesprek gaan wanneer blijkt dat de accijnsverhogingen desastreus uitpakken en ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Reageer op dit artikel