nieuws

Werkgever moet ICT’er tevreden stellen

Instroom

Werkgever moet ICT’er tevreden stellen

HR-medewerkers moeten meer aandacht besteden aan hun ICT’ers.

Dat verwacht detacheringsbureau Yacht. Vooral het werven en binden van de automatiseerders zou belangrijk zijn.

Hoewel er nog geen sollicitatiegesprekken in de autoshowroom gevoerd hoeven worden, moeten werkgevers ‘wel wat op tafel kunnen leggen’ als zij een goede ICT’er willen werven, zegt Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht. Zo zou de ICT’er behoefte hebben aan mogelijkheden om thuis te werken en wil deze medewerker flexibele werktijden. Ook het opdoen van kennis en een vast contract heeft de ICT’er hoog in het vaandel staan.

De kritische houding van de solliciterende automatiseerder wordt veroorzaakt door een toename in het aantal ICT-vacatures. Het aantal openstaande functies groeide in de tweede helft van vorig jaar met ruim 16 procent tot 123.000. Een jaar eerder steeg het percentage met slechts 5 procent.

Reageer op dit artikel