nieuws

CAO-lonen stijgen met 1,5 procent

Instroom

CAO-lonen stijgen met 1,5 procent

De CAO-lonen gaan dit jaar met ongeveer 1,5 procent omhoog. Werkgevers zouden inzien dat personeel waarde hecht aan een hogere contractloonstijging.

Dat voorspelt werkgeversvereniging AWVN op basis van gemaakte cao-afspraken en lopende onderhandelingen met vakbonden.

Volgens de organisatie zijn er al voor ruim 1 miljoen werknemers CAO-afspraken gemaakt dit jaar. Daar is een gemiddelde loonstijging van 1,2 procent op jaarbasis uitgekomen. “Gegeven de iets oplopende trend in het CAO-overleg komt AWVN uit op een voorspelling van 1,5 procent voor het gehele jaar”, aldus de vereniging.

‘3 procent loonsverhoging is onrealistisch’

AWVN noemt de eis van vakbond FNV van 3 procent loonsverhoging onrealistisch. “Werkgevers begrijpen dat werknemers, na enkele jaren van koopkrachtverlies, meer hechten aan een hogere contractloonstijging. Maar het kan niet zo zijn dat de rekening van de recessie en het door de overheid veroorzaakte koopkrachtverlies eenzijdig bij werkgevers wordt neergelegd.”

Lees ook: Werkgevers weer in voor loonstijging

Reageer op dit artikel