nieuws

KPN kondigt nieuwe ontslagronde aan

Instroom

KPN kondigt nieuwe ontslagronde aan

Telecomprovider KPN schrapt tussen nu en 2016 nog eens 1500 tot 2000 banen.

Dat maakt het telecombedrijf bekend. Een eerdere reorganisatie kostte al 4650 arbeidsplaatsen. De nieuwe ingreep moet leiden tot een aanvullende kostenbesparing van 300 miljoen euro.

Verlies

Ondanks de bezuinigingen van de afgelopen jaren leed KPN het afgelopen jaar onder de streep opnieuw een verlies, al was dat met 108 miljoen euro wel ruim de helft kleiner dan in 2012. Toen zat de onderneming voor 263 miljoen euro in de rode cijfers.

De omzet daalde met een 14 procent tot 2,06 miljard euro. De resultaten zijn exclusief die van E-Plus, de Duitse dochter die KPN voor ruim 8,5 miljard euro wil verkopen aan Telefónica Deutschland.

Vooral de inkomsten uit mobiele telefonie stonden onder druk, net als die in de zakelijke markt. Daar stonden goede prestaties tegenover uit de verkoop van vaste telefonie, internet en televisie aan consumenten thuis, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

‘Verbetering in zicht’

Aan het verlies van klanten en marktaandeel is volgens KPN wel een einde gekomen, mede dankzij de forse investeringen die het bedrijf de laatste jaren heeft gedaan in zijn netwerk en producten. ,,We hebben nu een sterk fundament gelegd en verwachten dat de financiële resultaten stabiliseren richting het eind van het jaar 2014”, zei topman Eelco Blok.

Lees ook: Top 5 van ontslagzaken in 2013

Reageer op dit artikel