nieuws

Robeco probeerde bonuswet te ontwijken

Instroom

Robeco probeerde bonuswet te ontwijken

Vermogensbeheerder Robeco heeft onderzocht of het mogelijk is de nieuwe Europese bonusregels te omzeilen.

Het bedrijf schakelde voor het ontwijken van de bonuswet adviesbureau PwC in. Robeco bevestigt berichtgeving van RTLZ over dat onderwerp.

In de Europese financiële sector mag een bonus vanaf volgend jaar maximaal net zo hoog zijn als het basissalaris. In Nederland ligt dat percentage nog lager: hier mogen bedrijven niet meer dan 20 procent van het vaste loon uitkeren als bonus.

Maximale flexibiliteit

Robeco en PwC zochten eind 2012 uit hoe de vermogensbeheerder ‘maximale flexibiliteit’ konden behouden als de nieuwe regelgeving in 2015 wordt ingevoerd. Een van de manieren was medewerkers een deel van hun werk buiten Nederland of Europa te laten uitvoeren. Zo zouden hogere bonussen betaald kunnen worden en bovendien zou het een manier zijn om minder belasting te hoeven afdragen.

De vermogensbeheerder laat weten dat de adviezen van PwC niet zijn gebruikt, omdat ze ‘niet opportuun’ waren.

Reageer op dit artikel