nieuws

Werkzoekende speurt vooral mobiel naar baan

Instroom

Werkzoekende speurt vooral mobiel naar baan

Werkzoekenden speuren steeds meer via hun mobiele telefoon naar een nieuwe baan. Het woord ‘administratie’ is de meestgebruikte zoekterm.

Een jaar eerder, in 2012, werd er nog vooral gezocht naar secretaresses. Dat blijkt uit gegevens over 2013 van vacaturesite Monsterboard.nl. Ruim een kwart van de werkzoekenden zoekt mobiel naar een nieuwe baan. Dit is een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De stijgende lijn in het gebruik van mobiele apparaten bij het zoeken naar vacatures houdt aan. Vooral tijdens de ontbijturen, onderweg naar kantoor en ’s avonds is het gebruik van de mobiele telefoon hoog. De werkzoekenden gebruiken meestal een smartphone (61 procent), maar bekijken de personeelsadvertenties ook op hun tablet (39 procent).

Lees ook: Meer mensen kort werkloos

Reageer op dit artikel