nieuws

Bonus ondanks slecht resultaat

Instroom

Bonus ondanks slecht resultaat

Managers van Heineken hebben hun doelstellingen niet behaald, maar krijgen wel een bonus.

De werkgever doet dat door de voorwaarden voor het verdienen van een bonus tussentijds te veranderen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf laten weten.

Heineken-topman Jean-François van Boxmeer maakt hierdoor dit jaar en volgend jaar alsnog kans op een bonus van respectievelijk 1,1 miljoen euro en 8,5 ton. Financieel directeur René Hooft Graafland krijgt mogelijk 5,5 en 4 ton. Het gaat om twee langetermijnprestatiebeloningen die verdiend kunnen worden door alle senior managers van Heineken, in totaal zo’n 750 medewerkers.

Werkgever wil aantrekkelijk blijven

De werkgever wil er met de versoepelde regeling voor zorgen dat de top van het bedrijf gemotiveerd blijft. “Als van tevoren duidelijk is dat een bepaalde bonus tóch niet meer verdiend kan worden, dan kan dat juist contraproductief gaan werken”, aldus de zegsvrouw. Door de voorwaarden af te zwakken wil Heineken het doel waarvoor de bonussen zijn bedacht handhaven en tegelijkertijd een aantrekkelijke en concurrerende werkgever blijven voor de betreffende functies.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
TIP: Whitepaper
Maatschappelijk verantwoorde topbeloning
_
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel