nieuws

Inkomensongelijkheid reden voor grote zorg

Instroom

Inkomensongelijkheid reden voor grote zorg

De grote verschillen van inkomen in Nederland kunnen een bedreiging zijn voor het sociale evenwicht in Nederland.

Een meerderheid van de toonaangevende Nederlandse economen maakt zich grote zorgen over de groei van de Nederlandse inkomensongelijkheid. Dat blijkt uit een peiling van economenpanel Me Judice onder 46 economen, schrijft de Volkskrant.

De inkomensongelijkheid vormt volgens hen een bedreiging voor het sociaal evenwicht. Vooral door uitbundige beloningen in de financiële wereld en in het bedrijfsleven ontstaan grote inkomensverschillen die het evenwicht verstoren, aldus de economen.

Middenklasse uithollen

Ruim 56 procent noemt de inkomensongelijkheid een verontrustende ontwikkeling. Ruim 18 procent niet. Een grotere meerderheid (63 procent) onderschrijft bovendien de zorg dat technologische vooruitgang de positie van de middenklasse op de arbeidsmarkt zal uithollen.

Reageer op dit artikel