nieuws

Werkgever krijgt richtlijnen voor stages

Instroom

Werkgever krijgt richtlijnen voor stages

Er komen geen dwingende Europese regels voor stages na de opleiding.

Nederland heeft een plan van de Europese Commissie daarvoor weten om te buigen. Ook onder meer Duitsland en de Scandinavische lidstaten hebben zich daarvoor ingezet. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat donderdag in Tweede Kamer gezegd.

Geen voor geschreven stageduur

In plaats van regels die EU-landen precies voorschrijven hoe ze stages moeten organiseren, komen er aanbevelingen. De lidstaten mogen bij de uitvoering ervan rekening houden met hun eigen praktijk. Zo komt er geen voorgeschreven termijn voor de stageduur van 6 maanden, zoals Brussel eerder wilde.

Asscher is blij met de nieuwe EU-aanpak. Het is volgens hem positief dat er meer eenduidigheid komt in Europa, zonder dat lidstaten hun keuzevrijheid verliezen.

Reageer op dit artikel