nieuws

Wie discrimineert krijgt geen klus

Instroom

Wie discrimineert krijgt geen klus

Bedrijven die discrimineren moeten door de Rijksoverheid aan de kant worden gezet.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil dat de overheid het goede voorbeeld geeft en contracten opzegt met bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie, zei hij bij de Moslim Omroep.

Asscher gaat onderzoeken of het mogelijk is om in de contractvoorwaarden op te nemen dat een bedrijf niet zal discrimineren. Houdt een bedrijf zich niet aan die voorwaarde, dan kan het contract worden ontbonden. Ook wil de minister afspraken maken met het bedrijfsleven om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Hij beschouwt discriminatie als een veelkoppig monster “waar we iedere keer dat het de kop opsteekt, met volle kracht de aanval op moeten inzetten”.

Discriminatie uitzendbureau

Aanleiding voor het interview met de Moslim Omroep was dat de aangifte van discriminatie die een meisje deed tegen een uitzendbureau. Het meisje had de tip gekregen geen hoofddoek te gaan dragen. Het uitzendbureau zegt echter dat ze de baan wel ou hebben gekregen, maar dat de uitstpraak slechts een tip was. (lees meer over de vermeende discriminatie van het uitzendbureau)

Asscher is blij dat het meisje deze stap zette. “De enige manier om discriminatie aan te pakken is er bovenop te zitten. Als je vermoedens hebt van discriminatie, altijd aangifte doen. Het is een te belangrijk onderwerp om te laten lopen.” (ANP)

Lees ook: meeste discriminatie gaat over leeftijd

Reageer op dit artikel