nieuws

Ondernemers iets minder positief

Instroom

Ondernemers iets minder positief

De stemming van de ondernemers in de Nederlandse industrie is in april wat verslechterd.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De index waarmee het statistiekbureau het producentenvertrouwen meet, ging deze maand omlaag naar 0,3. Dat betekent dat er nog maar iets meer optimisten dan pessimisten zijn. In maart kwam de vertrouwensindex uit op een stand van 1,1. Dat was de hoogste stand sinds de zomer van 2011.

De verslechtering in april komt vooral doordat de ondernemers wat minder positief zijn over hun voorraden. De verwachtingen over de productie in de komende 3 maanden en het oordeel over de orderpositie lieten ook een kleine verslechtering zien, aldus het CBS.

De bezettingsgraad van de industrie stijgt inmiddels wel al vier kwartalen op rij. Deze maand benutte de Nederlandse industrie 80,2 procent van de beschikbare productiecapaciteit. In april vorig jaar bereikte de bezettingsgraad met 75,6 procent het laagste punt in vier jaar.

Lees ook: Nederlandse ondernemer positief over economie

Reageer op dit artikel