nieuws

‘Salaris bij pensioenfonds te laag’

Instroom

‘Salaris bij pensioenfonds te laag’

Pensioenfondsbestuurders zouden meer moeten verdienen. De eisen die aan hun deskundigheid worden gesteld worden namelijk steeds hoger.

Momenteel zijn de lonen te laag om goede, deskundige mensen te vinden. Zo zegt pensioenfondsbestuurder René van de Kieft in een interview met het Financieele Dagblad. Tot twee maanden geleden zat Van de Kieft nog toe op het grootste pensioenvermogen in Nederland. Als bestuurder van onder andere metaalfonds PME, pensioenfonds van PostNL en het ambtenarenpensioenfonds ABP, was hij verantwoordelijk voor zo’n 350 miljard euro.

‘Vanwege de historie van werkgevers- en werknemersbesturen in de pensioensector zijn de bestuurdersvergoedingen laag. Nu er steeds meer professionals in het bestuur komen, is dat echter niet langer houdbaar. Die verwachten een beloning die in balans is met de verantwoordelijkheid die ze krijgen’, meent hij.

Eind vorig jaar bleek dat al dat de kosten die Nederlandse pensioenfondsen maken voor het beheren van pensioenen, gestaag opliepen: van gemiddeld 103 euro in 2011, tot 107 euro in 2012. Een deel van die kosten ging zitten in het informeren van deelnemers over de financiële situatie. (Mediawatch)

TIP: WHITEPAPER: Hoe kan een organisatie overgaan op gedifferentieerd en genuanceerd belonen? Bekijk de whitepaper

TIP: BOEK: Meer weten over belonen? Lees veel tips en best practices in het boek Belonen in 100 vragen

Reageer op dit artikel