nieuws

Werkloosheid in Groot-Brittannië flink gedaald

Instroom

De werkloosheid in Groot-Brittannië is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald naar het laagste niveau in vijf jaar.

De werkloosheid in de periode januari tot en met maart bedroeg 6,8 procent, tegen 6,9 procent in de periode december tot en met februari. Volgens het statistiekbureau nam de werkgelegenheid in Groot-Brittannië in het eerste kwartaal met 283.000 arbeidsplaatsen toe tot het recordniveau van 30,4 miljoen banen. (Bron: ANP)

Werkloosheid Nederland

In ons land is de werkloosheid nog niet aan het dalen. Het CBS meldde onlangs zelfs nog een lichte stijging, ondanks de eerste positieve berichten dat de recessie voorbij zou zijn. Het terugdringen van de werkloosheid staat wel hoog op de agenda binnen de EU. Begin deze maand riepen twee PvdA’ers,  Paul Tang en Agnes Jongerius, al op om het aanpakken van de massawerkloosheid tot hoofddoel te maken van De Europese Investeringsbank. De financiële instelling van de EU  moet volgens hen haar fondsen vooral gaan inzetten om nieuwe banen van de grond te krijgen en leerwerkplekken voor jongeren te scheppen.

Welke stimuleringsregelingen zijn er om met werkloosheid bedreigde werknemers aan de slag te houden?
Kijk op PW De Gids Vakbase.

Reageer op dit artikel