nieuws

ABN Amro verhoogt salaris topmanagers

Instroom

ABN Amro verhoogt salaris topmanagers

De topmanagers bij ABN Amro zagen hun salarissen begin dit jaar flink stijgen. De 100 hoogste managers onder de raad van bestuur kregen er 20 procent bij.

Dat maakte de bank woensdag bekend in een interview in Het Financieele Dagblad met Gerrit Zalm, ABN Amro-topman. De variabele beloning beloning van de topmanagers werd overigens verlaagd van 100 naar 20 procent.

Salarisverhoging compensatie voor bonusplafond

Met de verhoging van het vaste salaris worden de managers gecompenseerd voor het bonusplafond dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën banken volgend jaar wil opleggen. Ondanks de verhoging gaat de subtop er volgens ABN Amro per saldo wel met gemiddeld 5 tot 10 procent in inkomen op achteruit. Deze bekendmaking komt twee maanden na het nieuws dat de vakbonden en de bank een akkoord bereikte over een nieuwe cao waarbij het salaris van het personeel de komende 2 jaar op de nullijn blijft.

Lees ook: Salaris topbankiers stijgt 10 procent

Salarisverhoging moet talent binden

De loonsverhoging is volgens Zalm conform de nieuwe regelgeving en noodzakelijk om talent binnen te houden bij de bank. ‘Je moet concurrerend belonen, anders hol je je bank uit. Het is onvermijdelijk’, stelt de bestuursvoorzitter. Dijsselbloem wil dat Nederlandse banken hun werknemers vanaf volgend jaar maximaal een variabele beloning kunnen geven van 20 procent van het vaste salaris. (ANP)

Vragen over beloning en de salarisstrook? Lees het boek Belonen in 100 vragen

Reageer op dit artikel