nieuws

Starbucks laat werknemers gratis studeren

Instroom

Starbucks laat werknemers gratis studeren

Koffieketen Starbucks biedt zijn werknemers in de VS aan om op kosten van de baas een studie volgen. De barista’s krijgen een deel van hun collegegeld vergoed.

Barista’s die een arbeidsovereenkomst hebben van minstens twintig uur per week kunnen op kosten van hun werkgever een online studieprogramma volgen. Starbucks vergoedt een deel van het collegegeld als een werknemer zijn bul wil halen. Dit meldden de Amerikaanse media maandag.

Opleiding van de baas

Vrij om zelf een universiteit te kiezen zijn de werknemers niet. De koffieketen heeft hierover afspraken gemaakt met Arizona State University, die tientallen onlinestudies aanbiedt. Starbucks-werknemers krijgen in de eerste twee jaar van hun studie een tegemoetkoming van gemiddeld 6.500 dollar (bijna 4800 euro). Na het tweede jaar neemt Starbucks het gehele bedrag voor zijn rekening. Een online cursusjaar in Arizona kost tussen de 3.000 en 10.000 dollar.

Economische ongelijkheid

Topman Howard Schultz liet in een toelichting weten dat volgens hem de ‘Amerikaanse droom’ aan het verpulveren is en dat de economische ongelijkheid in het land toeneemt. ‘Iedereen die zo hard werkt als onze mensen, moet de kans krijgen om een universiteitsdiploma te halen’, aldus Schultz. Overigens heeft een kwart van de werknemers van Starbucks al een bachelordiploma.

Starbucks heeft in de VS circa 135.000 mensen in dienst. Het bedrijf biedt zijn werknemers die willen studeren onder meer ook financieel advies aan. (ANP)

Opleiden voor de interne én externe mobiliteit van uw medewerkers? Lees het artikel Opleiden voor de buren, wie durft?

Reageer op dit artikel