nieuws

Vakcentrales presenteren nieuw banenplan

Instroom

Vakcentrales presenteren nieuw banenplan

Vakcentrales FNV, CNV en VCP presenteren vandaag een nieuw banenplan. Hiermee moeten de lasten op arbeid worden verlaagd om zo meer banen te creeren.

Eerder noemde Ton Heerts, voorzitter van de FNV, een bedrag voor de lastenverlichting: 1 miljard euro. Of hij vasthoudt aan dit bedrag is nog onduidelijk.

Dat er een banenplan zou komen, spraken de vakbonden begin dit jaar tijdens overleg met het kabinet af. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei vorige maand te wachten op ‘concrete suggesties’ van de vakcentrales. ‘Als die komen, ga ik ermee aan de slag. Goede ideeën zijn welkom’, zei Asscher.

Het kabinet heeft in totaal 600 miljoen beschikbaar gesteld voor banenplannen, zo werd in april vorig jaar in het sociaal akkoord afgesproken. De eerste 230 miljoen euro daarvan  zouden al 185.000 mensen aan werk geholpen hebben.

Het kabinet noemde zelf ook al eerder een forse lastenverlichting in 2015, wat werken goedkoper moet maken. Financiele meevallers zouden dit plan moeten bekostigen.

Reageer op dit artikel