nieuws

Aantal payrollbanen weer in de lift

Instroom

Aantal payrollbanen weer in de lift

De werkgelegenheid in de payrollsector trekt aan. De omzet van de payrollbedrijven steeg in de eerste zes maanden van dit jaar 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De  cijfers op de payrollmarkt bevestigen een doorgroeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit de marktmonitor van VPO, de brancheorganisatie van payrollbedrijven. In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet van de totale payrollbranche al met 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.

Vaak is dit een voorzichtig teken dat de economie en de arbeidsmarkt weer aantrekken. In 2012 kromp de payrollbranche het eerste halfjaar nog met 6%, in 2013 bleef het gelijk en in de eerste helft van dit jaar steeg de omzet dus 5%.  De brancheorganisatie constateert momenteel een grote behoefte aan flexibiliteit op de arbeidsmarkt, die naar verwachting de komende jaren alleen maar zal toenemen. Hierbij baseert de VPO zich onder andere op het in mei van dit jaar gepubliceerde TNO-onderzoek ‘De toekomst van flex’. “Payrolling speelt in op deze behoefte en blijkt daarmee een breed geaccepteerde en erkende manier van HR-dienstverlening te zijn in de markt. Ondernemers zien dan ook steeds vaker de voordelen van payrolling”, aldus Jeu Claes, voorzitter van de VPO.

Keurmerk payrolling

Goed werkgeverschap en transparantie in de dienstverlening is essentieel in de payrollmarkt, stelt VPO. Daarin onderscheidt zich goede payroll van slechte payroll.  Jeu Claes: “De kern van het VPO-keurmerk wordt gevormd door transparantie over de aard en inhoud van de arbeidsovereenkomst en de invulling van het werkgeverschap. Zo moet voor een werknemer onder andere van begin af aan duidelijk zijn bij wie hij in dienst is en onder welke voorwaarden. Bovendien is het VPO-keurmerk een waarborg voor goede arbeidsvoorwaarden en een goed sociaal kader met stevige herplaatsingsinspanningen gebaseerd op het van-werk-naar-werkprincipe.”

Welke mogelijkheden zijn er voor het inhuren van flexibele medewerkers? Lees meer op PW De Gids Vakbase

 

Reageer op dit artikel