nieuws

Werktijdverkorting door boycot Rusland mogelijk

Instroom

Bedrijven die hard worden geraakt door de Russische boycot van onder meer groenten en fruit, kunnen vanaf vandaag werktijdverkorting aanvragen voor hun personeel. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Groenten- en fruittelers en transportbedrijven die door de Russische sancties minder werk hebben, kunnen een WW-uitkering aanvragen voor de uren die hun werknemers hierdoor niet kunnen werken. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) kondigde eerder al aan dat het kabinet maatregelen voorbereidt waarmee bedrijven die worden getroffen door de sancties, het hoofd langer boven water kunnen houden. Daarbij noemde ze behalve het tijdelijk toestaan van werktijdverkorting ook het verruimen van garantiestellingen en het vinden van nieuwe afzetmarkten.

Het Nederlandse pakket is bedoeld als aanvulling op de maatregelen die in Europees verband worden verwacht. Dijksma pleitte er in Europa eerder bijvoorbeeld voor om het mogelijk te maken oogsten op te kopen en bederfelijke waar die door de Russische sancties overblijft, beschikbaar te stellen voor voedselbanken en andere sociale instellingen.  (Bron: ANP)

Lees op PW De Gids Vakbase meer over het aanvragen van werktijdverkorting.   

Reageer op dit artikel