nieuws

Bevallingsverlof vader naar Kamer

Instroom

Bevallingsverlof vader naar Kamer

Een vader krijgt straks het bevallingsverlof van de moeder als zij bij de geboorte van een kind overlijdt. Daardoor kan hij in de eerste periode voor de baby zorgen.

Ook wordt het bevallingsverlof van een moeder met een couveusekind uitgebreid. Zij krijgt van haar werkgever tien weken de gelegenheid het kind thuis te verzorgen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft de wetgeving om dit te regelen maandag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Zorgverlof ook uitgebreid

De minister regelt ook dat werknemers recht krijgen op zorgverlof om voor een zieke vriend of bekende te zorgen. Het opnemen van verlof voor mantelzorg is momenteel alleen toegestaan bij een zieke partner, ouder of kind. De verruiming van de verlofregeling, die de minister al eerder had aangekondigd, moeten ertoe leiden dat werknemers werk en zorg beter op elkaar kunnen afstemmen. Vooral de economische zelfstandigheid van vrouwen komt soms in het geding doordat zij werk en zorg niet kunnen combineren.

Reageer op dit artikel