nieuws

FNV: ‘Stop ontslaggolf in zorg’

Instroom

FNV: ‘Stop ontslaggolf in zorg’

Meer dan 25.000 mensen in de zorgsector hebben ontslag gekregen sinds het in april vorig jaar gesloten zorgakkoord. Van tienduizenden is het contract niet verlengd, meldt vakbond FNV.

De vakbond baseert zich op ontslagcijfers in de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg, de thuiszorg en de huishoudelijke zorg. “Het einde is nog lang niet in zicht. Iedere week komen er meer alarmerende berichten bij. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan deze oneindige golf van ontslagen’‘, zegt FNV-voorzitter Ton Heerts.

Meer baanverlies

De FNV-voorzitter wil dat het kabinet snel ingrijpt, anders gaat FNV mogelijk een referendum organiseren. “De zorg gaat iedereen aan. Een referendum over zo’n belangrijk onderwerp waarin zoveel misgaat is niet meer dan logisch”, aldus Heerts.
Door de bezuinigingen van het kabinet worden er verzorgingshuizen gesloten en grote delen van de thuiszorg wegbezuinigd. De vakbonden waarschuwden vorige maand ook al dat steeds meer mensen hun baan zullen verliezen door de bezuinigingsdrift van het kabinet. (Bron: ANP)

Sectorplan Zorg

In april hebben ActiZ, VGN, GGZ Nederland, RegioPlus en de vakbonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ hun handtekening gezet onder het Sectorplan Zorg. Zij deden dit samen met minister Asscher en staatssecretaris Van Rijn. Het plan moet ervoor zorgen dat arbeidsmarktproblemen in de zorg door hervormingen, bezuinigingen en decentralisaties worden opgelost.

 

Reageer op dit artikel