nieuws

HR negeert sollicitaties minder vaak

Instroom

HR negeert sollicitaties minder vaak

U doet het goed: sollicitaties werden de afgelopen tijd steeds minder vaak genegeerd door P&O.

In 2014 werd 15 procent van de binnengekomen sollicitaties genegeerd door de organisatie. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 18 procent. Dat blijkt uit onderzoek van dienstverlener van recruitmentsites Digitaal-Werven, zo meldt NU.nl. Het onderzoek liet ‘mystery-sollicitanten’ bij ruim vierhonderd bedrijven solliciteren in de zomer van 2014. Uitzend- en bemiddelingsbureaus werden hierbij achterwege gelaten.

Het is slechts een kleine daling, maar tegenover de jaren daarvoor laat HR een flinke verbetering zien. Tussen 2010 en 2012 lag het aantal onbeantwoorde sollicitaties op 25 procent.

Lees ook: Werkzoekende wil meer hoffelijkheid bij sollicitaties

Ook kunnen sollicitanten sneller rekenen op een inhoudelijke reactie. Een ruime meerderheid (55 procent) van de organisaties deed dit binnen een week. Vorig jaar was dit 51 procent. 13 procent gaf binnen twee weken een antwoord en 17 procent deed hier langer dan twee weken over.

Volgens Digitaal-Werven blijkt uit het onderzoek dat sollicitanten steeds meer op een betere behandeling kunnen rekenen, al reageren er nu wel gemiddeld meer sollicitanten per openstaande vacature. De 15 procent onbeantwoorde sollicitaties noemt de organisatie nog wel ‘opvallend hoog’, maar uit het feit dat dit aantal 10 procentpunt lager ligt, spreekt vertrouwen, aldus de organisatie.

 

 

 

Reageer op dit artikel