nieuws

1 op 3 hbo-leraren stopt snel

Instroom

1 op 3 hbo-leraren stopt snel

Door een gebrek aan uitdaging stroomt 1 op 3 hbo-docenten binnen drie jaar uit.

Door de snelle uitstroom van de hbo-docenten verliezen onderwijsinstellingen personeel voor de toekomst. Dat zegt arbeidsmarkt- en ondersteuningsfonds voor hogescholen Zestor in gratis krant Metro.

37 procent van de vertrokken leraren gooide het bijltje erbij neer omdat er geen uitdaging meer te vinden was en ze uitgekeken waren op hun takenpakket. Veel anderen (32 procent) waren ontevreden over de organisatie, zoals de bureaucratie en de stroperige besluitvorming.

Volgens Zestor-vicevoorzitterJosé Muijresis het geven van meer vaste contracten de oplossing. ‘Leraren krijgen het gevoel dat ze alles volgens de regeltjes moeten doen omdat ze anders wellicht geen contractverlenging krijgen. Maar dat keurslijf werkt zo benauwend dat veel leraren er binnen 3 jaar mee kappen.’

Ook docenten op de universiteit krijgen vaak geen vast contract. Uit onderzoek bleek onlangs dat 40 procent van hen werkt op een flexibel contract. (MediaWatch)

 

Reageer op dit artikel